Csokoládé fürdő ráncok és narancsbőr ellen

Csokoládé fürdő ráncok és narancsbőr ellen 1

Jó hír a csokoládé szerelmeseinek, hogy ha kedvük tartja nyakig merülhetnek kedvencük élvezetében – méghozzá büntetlenül. Mindez szó szerint értendő, hiszen egyre több helyen kínálnak csokoládés fürdőt és pakolást, amelyeket akár otthon is elkészíthetünk.


A csokoládéban jelen lévő természetes hatóanyagok táplálják, valamint hidratálják a bőrt, megfiatalítják a bőrsejteket hozzájárulnak külső és belső megújulásunkhoz ráadásul segítenek ellazulni, megnyugtják a stressz miatt megtépázott idegeinket. Ha feszültek vagyunk és gyorsan kell a segítség saját magunk is könnyen készíthetünk csokoládés pakolást. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy keserű, magas kakaó tartalmú csokoládét felolvasztunk, majd a langyosra hűtött masszát (akár gézbe mártva) a homlokunkra helyezzük. Hamarosan érezni fogjuk jótékony hatását. Van még egy örömhír a tarsolyunkban: a csokoládé – persze most sem a nassolásra gondolunk – nagyszerű szövetségesünk a narancsbőr és a ráncok elleni harcban. A csokoládéban található összetevők, különösen a fehérjék, polifenolok, illetve az A-, D-, K- és E-vitaminok élénkítik a bőr vérkeringését, feszesítő hatásúak, kisimítják a barázdákat, lassítják az öregedést, hozzájárulnak a zsír és a lipidek lebontásához, míg a kakaó proteineknek a bőr vízmegtartásában van kitüntetett szerepük. A csokoládé az egyik legjobb antioxidáns, a kakaó flavonoid és fenolsav tartalmának köszönhetően képes megkötni a szabad gyököket.  

Készítsünk otthon csoki fürdőt.

  • Egy kis pohár tejet (a legjobb a szójatej) melegítsünk fel.
  • Vágjunk apró darabokra egy tábla (85 gr.) antioxidánsokban gazdag, lehetőleg kifejezetten sütésre szánt étcsokoládét. Hogy gyorsabban menjen a munka, nyugodtan használhatunk sajtreszelőt.  
  • Adjuk a csokoládét a meleg tejhez, olvasszuk fel, de ne hagyjuk felforrni. Ha összeállt a massza, hagyjuk kihűlni.
  • Kezdjük el vízzel feltölteni a kádat. Dobjunk bele egyszerű pezsgőfürdő tablettát vagy granulátumot. Használjuk olyan terméket, amelyben minél kevesebb az összetevő, illetve az illatanyag.
  • Jöhet a csokis massza, amit a csapból folyó víz alatt öntsünk a kádba.
  • Miután jól megkevertük, nincs más dolgunk mint belefeküdni saját csokis fürdőnkbe, amit kedvünk szerint „ízesíthetünk” fahéjjal, vaníliával vagy gyömbérrel.
  • Figyelem! A csokis fürdőből soha ne igyunk, hiszen a bőrből kiszabaduló méreganyagok a vízbe kerülnek.

Jó tanács:

Fürdés után nincsen szükség zuhanyozásra tapasztalni fogjuk, hogy a csokoládé jótékony összetevői puhává és selymessé teszik bőrünket.

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email