Tripla csokis vegán brownie, 100%-ban növényi eredetű. A csokoládé nemcsak finom, hanem egyben beindítja a boldogság hormon termelődését.
-
200g teljeskiörlésű finomliszt
-
100g kakaópor
-
2 kk sütőpor
-
1 kk só
-
225g édesítő / 1 ek stevia
-
250ml vegetáriánus olaj
-
125ml kókusztej
-
1 kk őrölt vanília
-
175g tejmentes csokoládé / csokoládé chips
Csokoládé szósz
-
220ml kókusztej
-
110g édesítő, vagy ½ ek stevia
-
35g kakaópor
-
2 ek kakaó olaj
-
½ ek vanília őrlemény
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C – ra, enyhén zsírozzunk ki egy 9 × 13-as tepsit. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a sót egy közepes méretű tálban.
Egy keverő tálban keverjük össze a cukrot, az olajat, kókusztejet, és a vaníliát. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat, majd néhány alkalommal keverjük jól össze. Finoman szórjuk bele a csokoládé chipset. A tésztát tegyük tepsibe, majd egyenletes hőfok mellett 35 percig süssük. Sütés közben kezdjük el a csokoládé szószt megcsinálni. Habverővel néhány percig dolgozzuk össze a kókusztejet, a cukrot és a kakaóport. Öntsük egy serpenyőbe, és lassú tűzön főzzük fel. ( elkészítési idő 10 perc ) Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát és a kókuszolajat. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni a szószt. A vegán brownie miután elkészült, azonnal szeletelhető. Öntsük a szeletekre a vegán csokoládé szószt.
A vegán csokoládé szósz, légmentesen zárt edényben akár egy hétig is tárolható.
A vegán táplálkozás nem hóbort. „ha csak félig-meddig vegán, az is segíthet az egészséégnek” – írja a The Vegan Life Magazine egyik bloggere. A vegán étkezés segít a kisebb testtömegindex elérésében. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A vegán brownie recept 100%-ban növényi eredetű alapanyagok hozzáadásával készül. Fogyasztása inkább ebéd után fél órával ajánlott. Esti órákban már ne fogyasszunk nehéz ételeket.