Vegán brownie

Vegán brownie 1

Tripla csokis vegán brownie, 100%-ban növényi eredetű. A csokoládé nemcsak finom, hanem egyben beindítja a boldogság hormon termelődését. 


  • 200g teljeskiörlésű finomliszt

  • 100g kakaópor

  • 2 kk sütőpor

  • 1 kk só

  • 225g édesítő / 1 ek stevia

  • 250ml vegetáriánus olaj

  • 125ml kókusztej

  • 1 kk őrölt vanília

  • 175g tejmentes csokoládé / csokoládé chips

Csokoládé szósz

  • 220ml kókusztej

  • 110g édesítő, vagy ½  ek stevia

  • 35g kakaópor

  • 2 ek kakaó olaj

  • ½ ek vanília őrlemény

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C – ra, enyhén zsírozzunk ki egy 9 × 13-as tepsit. Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a sót egy közepes méretű tálban.

Egy keverő tálban keverjük össze a cukrot, az olajat, kókusztejet, és a vaníliát. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat, majd néhány alkalommal keverjük jól össze. Finoman szórjuk bele a csokoládé chipset. A tésztát tegyük tepsibe, majd egyenletes hőfok mellett 35 percig süssük. Sütés közben kezdjük el a csokoládé szószt megcsinálni. Habverővel néhány percig dolgozzuk össze a kókusztejet, a cukrot és a kakaóport. Öntsük egy serpenyőbe, és lassú tűzön főzzük fel. ( elkészítési idő 10 perc ) Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliát és a kókuszolajat. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni a szószt. A vegán brownie miután elkészült, azonnal szeletelhető. Öntsük a szeletekre a vegán csokoládé szószt. 

A vegán csokoládé szósz, légmentesen zárt edényben akár egy hétig is tárolható.

A vegán táplálkozás nem hóbort. „ha csak félig-meddig vegán, az is segíthet az egészséégnek” – írja a The Vegan Life Magazine egyik bloggere. A vegán étkezés segít a kisebb testtömegindex elérésében. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, valamint a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A vegán brownie recept 100%-ban növényi eredetű alapanyagok hozzáadásával készül. Fogyasztása inkább ebéd után fél órával ajánlott. Esti órákban már ne fogyasszunk nehéz ételeket.  

 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email