Hozzávalók:
12 db mini mozzarella
18 db friss bazsalikomlevél
12 db koktélparadicsom
A oregánó (szurokfű) szószhoz:
100 ml extra szűz olívaolaj
1 csapott kanál szurokfű
1 dús kanálnyi fenyőmag, vagy hámozott mandula, vagy dióbél
Elkészítése: Váltakozva – első legyen a bazsalikomlevél –, sorakoztassuk fel a hozzávalókat egy fa nyársacskára. Négy darabot készítsünk belőle, ezeket tetszés szerint helyezzük a tányérokra. Ha gyümölcsbe (pl. sárgadinnye) szurkáljuk, akár ehető asztaldíszként is megállja a helyét.
Oregánó (szurokfű) szósz: A szurokfüvet mossuk meg, majd turmixoljuk selymesre az olívaolajjal és a kiválasztott magvakkal. Ízlés szerint sózzuk, esetleg borsozzuk.
Falatozás közben bátran mártogassuk nyársunkat a szurokfüves szószba!