Káros körömlakk, gátolja a teherbeesést

Káros körömlakk

A legtöbb embert figyelmen kívül hagyja az a tény, hogy a káros körömlakkok milyen negatív hatással vannak a testre. Napjainkban már tudományosan bebizonyították, hogy a legtöbb amerikai körömlakk inkább káros, mint hasznos. 24 nőt vontak bele egy kutatásba, amely során a kutatók a méreganyagok jeleit vizsgálták a szervezetben. Talán sokaknak meglepő, hogy a körömlakk megemelte a toxin szintet. Vérből kimutatták, hogy a trifenil-foszfát hatására a méreganyag szint tíz órával a körömlakk használata után igen magasan megnőtt, ami több, mint zavaró tény!


A kutatás során teszteltek 10 különböző körömlakkot, mely tartalmaz trifenil-foszfátot. majdnem mindegyik termékben kimutatták a mérgező anyagot, ebből 2 körömlakk terméken egyáltalán nem voltak feltüntetve a kémiai összetevők. Ez azt mutatja, hogy a körömlakkok akár 20 százalékánál nem jelölik meg az összetevőket, így nem lehet tudni mit tartalmaz.

A káros körömlakk valóban gátolja a teherbeesést?

Ismertebb nevén TPHP, olyan anyag, amely tulajdonképp hormonromboló hatással bír. Dr. Heather Stapleton kutató orvos bebizonyítota, hogy a körömlakkban megtalálható trifenil-foszfát befolyásolja a hormonszabályozást, az anyagcserét, a szaporodást, és a fejlődést. A fiatal lányok óriási veszélynek vannak kitéve, akik a különféle körömlakkokat rendszeresen használják, hiszen trifenil-foszfát tartalma gátolhatja az egészséges hormonális fejlődést, amely létfontosságú a növekedésben. Azonban a káros körömlakk mindenkire nézve veszélyes.

A trifenil.foszfát befolyásolja a hormonszabályozást, amely menstruációs problémákhoz, és peteérés hiányához vezet. Mint azt tudjuk, a rendszertelen menstruáció következtében elmaradó peteérés pedig nehezíti a teherbeesést. Orvosi kutatások támasztják alá, hogy azon nők, akik ennek ellenére teherbe esnek, sok esetben számolhatnak vetéléssel, korai szüléssel, terhesség alatti szüléssel. 

Egy másik, igen káros kémiai anyag a dibutil-ftalát, amely szintén olyan káros az emberi szervezetre, mint a trifenil-foszfát. Sok esetben ezzel helyettesítik a trifenilt a körömlakkban. Ami azt illeti, ugyanazt az egészségügyi kockázatot jelenti a nőkre nézve, mint a másik kemikália. Tehát, ha a körömlakkon ezt az összetevőt látja, azonnal tegye le. Nem csak a teherbeesést gátolja, hanem súlyos emésztési problémákat okozhat. A nem megfelelő, vagy nehézkes anyagcsere szoruláshoz, irritábilis bél szindrómához, súlyos esetekben vastagbél daganathoz is vezethet. Az időnkénti méregtelenítés sokat segíthet a felgyülemlett méreganyagok kiürítésében, mint például a káros körömlakkokban megtalálható trifenil vagy dibutil okozta lerakódások távozásában. A Toxi Clean kiváló méregtelenítő program.

Természetes körömlakk alternatívák

A jó hír az, hogy egyes cégek gondosan odafigyelnek az összetevőkre, amelyek nem jelentenek veszélyt sem a hormonokra, sem az anyagcserére. Érdemes vásárlás előtt gondosan tanulmányozni a körömlakkon feltüntetett összetevőket. Amennyiben a géllakkot, vagy a műkörmöt preferálja, kérdezze ki körmösét a termékek összetételéről.

Forrás, szakfordítás:

http://besthealthyguide.com/happens-body-10-hours-putting-nail-polish/




 

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email